Вишиванки, ікони і черлідинг: на Львівщині святкували 50-річчя басейну

На урочистостях виступили дитячі колективи, слово надали й заступнику начальника Червоноградської РВА

У вівторок, 1 жовтня, Сокальська дитячо-юнацька спортивна школа "Соколяни" відсвяткувала 50-річчя від дня відкриття свого басейну. На честь цього в спортивному залі зібрали учнів, їхніх батьків, вчителів, представників місцевої влади і навіть хореографічні ансамблі. Про це повідомили у Червоноградській районній державній адміністрації.

Червоноградська районна адміністрація вирішила, відзначити “день народження” басейна і присвятила події цілий пост у Facebook. “Сокальська дитячо-юнацька спортивна школа "Соколяни" відзначила 50-річчя від дня відкриття басейну. У спортивному залі зібрався колектив і вихованці школи, батьки, представники місцевої влади. Привітати юних спортсменів завітав заступник начальника Червоноградської РВА Володимир Катерина”, — йдеться у дописі.

Фото з урочистостей

З оприлюднених фото видно, що святкування не обійшлося без "офіційної" зони — видно стіл з квітами та іконою. Ведуча заходу була у вишиванці. Два дитячі колективи вирішили приєднатися до привітань та виступили з танцювальними номерами. Старший колектив танцював у національному вишитому вбранні, а менші учасниці привітали гостей заходу виступом черлідингу.

Окрім цього, на сторінці Сокальської дитячо-юнацької спортивної школи "Соколяни" у Facebook також опублікували відео, яке зробили спеціально до дня святкування 50-річчя басейну. Там показали всі етапи еволюції басейну — від 1974 року до сьогодні. На кадрах з'явилися перші учні, викладачі та навіть зміни в самому приміщенні.

Свято басейну поєднали з посвятою новачків

Директор спортивної школи "Соколяни" Роман Плетінка розповів у коментарі LVIV.MEDIA, що басейн відкрили 1 жовтня 1974 року, і цього року школа вирішила святкувати його 50-річчя. Йдеться про басейн, який має три доріжки довжиною по 25 метрів. Святкування вирішили поєднати із посвятою новачків.

“Традиційно 14 жовтня, на свято Покрови, у школі щороку відбувається посвята новачків у спортсмени. Але цього року, позаяк свято перенесли на 1 жовтня, то воно збіглося 50-річчям басейну”, — пояснив Роман Плетінка.

Окрім привітань чиновників та танцювальних виступів, провели турнір з плавання, на якому учасників нагороджували ювілейними медалями.