Трьох воїнів з Львівщини відзначили державними нагородами

Один із захисників отримає орден посмертно

Трьох військовослужбовців з Львівщини відзначили почесними нагородами. Про це 2 вересня повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

Воїна з Мостищини Андрія Пришляка посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Його відзначили за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку. Нагороду 1 жовтня отримали рідні героя.

Народився Андрій Пришляк 13 липня 1993 року в Мостиськах. Під час повномасштабного вторгнення склав присягу та долучився до лав ЗСУ. Був командиром 3 парашутно-десантного взводу. Відданий військовій присязі та українському народу, мужньо виконуючи військовий обов’язок, загинув 18 листопада 2023 року під час захисту України від ворога.

Почесні державні відзнаки отримали також два захисники зі Стрийщини. Відповідно до наказу міністра оборони України медаллю «Хрест ракетних військ і артилерії» нагородили військовослужбовця Михайла Рудника із села Опорець Славської громади. Відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест» відзначили воїна Івана Савчина, жителя села Ямельниця Сколівської громади.