Спроба номер п’ять: львівському псевдоактивісту Стахіву таки обрали запобіжний захід

Стахіву призначили тримання під вартою без права внесення застави

У середу, 2 жовтня, Галицький райсуд Львова з п’ятого разу обрав запобіжний захід для псевдоактивіста Остапа Стахіва. За підозрою у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУ, суд обрав Стахіву арешт без права внесення застави, про це повідомили журналісти Суспільного.

На п’ятому засіданні суду, щодо обрання запобіжного заходу Остапу Стахіву, він знову подав клопотання про відвід судді. Суд ухвалив рішення залишити клопотання без розгляду, мовляв, підозрюваний зловживає своїми правами. Стахів на суді заявляв, що сторона обвинувачення упереджена, а підозри — необґрунтовані. Попри це, суд врешті оголосив рішення — тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Суд розглядав запобіжний захід Стахіву чотири рази

Раніше суд не міг обрати запобіжний захід львівському псевдоактивісту чотири рази: 25 вересня і 27 вересня Стахів не з'явився на засідання через те, що його разом з адвокатом викликали на слідчі дії в іншому кримінальному провадженні. У понеділок, 30 вересня суд оголосив перерву через клопотання про відвід судді, яке подав підозрюваний, але його не задовольнили. 1 жовтня Стахів подавав нові клопотання про відвід слідчого, прокурора та судді.

Справа Остапа Стахіва

Нагадаємо, 25 вересня у Львові правоохоронці оголосили про підозру скандальному Остапу Стахіву, тоді в його помешканні проводили обшуки. Згодом Служба безпеки України, прокуратура та Національна поліція зібрали доказову базу на нові злочини львівського блогера Остапа Стахіва. Під час одного зі своїх прямих ефірів у соцмережах він публічно озвучив точну локацію розташування одного з підрозділів українських захисників. Раніше LVIV.MEDIA вже писав про діяльність Остапа Стахіва.