Старосту селищної ради на Яворівщині викрили на незаконній передачі земельних ділянок

Голова сільради зі старостинського округу передав у приватну власність 0,24 га землі вартістю майже пів мільйона гривень

На Яворівщині прокуратура повідомила про підозру одному зі старост селищної ради. Його підозрюють в незаконній передачі у приватну власність земельних ділянок на близько пів мільйона гривень. Про це 2 жовтня повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Незаконна передача землі

В листопаді 2020 року тодішній голова однієї з сільрад зі старостинського округу незаконно передав у приватну власність дві земельні ділянки загальною площею 0,24 га. Підозрюваний підписав та скріпив печаткою підроблені протокол та рішення сільської ради про надання земель.

Мова йде про землі для ведення індивідуального садівництва та для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд. Загальна вартість становить майже пів мільйона гривень” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Як зазначила пресслужба обласної прокуратури, посадовець знав, що погоджений проєкт землеустрою у сільраду не надходив, державна реєстрація земельних ділянок у кадастрі не відбувалась і їм не було присвоєно кадастрових номерів. Голові сільради інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення. Триває досудове розслідування.