На Львівщині нацгвардійця оштрафували за виготовлене в Paint водійське посвідчення

Підроблене посвідчення водія виявили правоохоронці під час зупинки автомобіля

Городоцький райсуд визнав винним нацгвардійця, який виготовив водійське посвідчення в програмі Paint. Порушник зазначив у документі, що має право їздити на транспорті категорій А та В, однак насправді не мав прав їздити за кермом взагалі. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у понеділок, 30 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, два роки тому у Харкові нацгвардієць виготовив собі підроблене водійське посвідчення у графічному редакторі Paint. “Скориставшись мережею Інтернет та здійснивши пошук на сайтах через свій ноутбук, отримав інформацію щодо виготовлення посвідчення водія, в подальшому через ноутбук та програму Paint здійснив необхідні для виготовлення вказаного документа дії, виготовив бланк посвідчення водія транспортного засобу,” — йдеться у вироку. У посвідченні водій зазначив, що має право керувати транспортом категорій А та В.

Порушник користувався підробленими правами два роки

Вже цього року, 31 липня, нацгвардійця за кермом Mazda 626 зупинили правоохоронці через їзду без ременя безпеки. На прохання патрульних показати документи — водій пред’явив підроблене водійське посвідчення. Відтак щодо військового порушили кримінальне провадження за двома статтями: підроблення офіційного документа та використання підробленого посвідчення.

Суддя визнав нацгвардійця винним та призначив покарання у вигляді штрафу розміром 15,3 тис. грн. Крім цього, порушник має сплатити ще 3 тис. за проведені експертизи. Вирок можна оскаржити протягом тридцяти днів з дня проголошення.

Нагадаємо, у серпні на Львівщині прикордонника судили за загублений дрон під час служби. Також у вересні капітана ЗСУ оштрафували за пиятику підлеглого.