У Львові оштрафували водія самоката Bolt, якого збила машина

Водій самоката заперечував свою провину, нібито автомобіль збив його на велосипедній доріжці

Франківський райсуд постановив оштрафувати водія самоката Bolt, якого збив автомобіль. Порушник стверджував, що не винен в аварії, оскільки його збили на велосипедній доріжці. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 27 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, ДТП трапилась ввечері, 19 липня, на вулиці Науковій. Андрій К. їхав за кермом електросамоката Bolt і потрапив під колеса авто. “Не обрав безпечної швидкості, та виїжджаючи на дорогу з прилеглої території, не надав переваги транспортному засобу Dacia Sandero, який рухався дорогою, в результаті чого автомобіль отримав механічні пошкодження, чим завдано матеріальної шкоди,” — йдеться у постанові.

Попри свідчення водія самоката, суд визнав його винним

Свою вину Андрій К. заперечив, мовляв, винен водій Dacia, який “не дотримуючись правил дорожнього руху, не переконався про відсутність пішоходів, що перетинають прилеглу територію”. Крім того, просив притягнути водія авто до відповідальності та додав, що йому не сплатили моральну шкоду.

Суд зазначив, що свідчення Андрія К. не підтверджуються, відтак його визнали винним та призначили штраф. Порушник сплатить 850 грн за порушення ПДР та 606 грн судового збору.

Нагадаємо, у Львові суд раніше також штрафував збитого на переході водія самоката Bolt. Крім того, штраф отримав батько школяра, який на електросамокаті збив малолітню дівчинку.