На Львівщині неприв’язане лоша неповнолітнього п’яного візника потрапило під колеса авто

Фото: Фото умовне

На неповнолітнього візника склали протокол, однак суд повернув справу назад до поліції через неналежне оформлення

На Львівщині склали протокол на неповнолітнього візника, який п’яним в темну пору доби керував возом, поблизу якого бігло неприв’язане лоша. Тварина відбігла від воза і потрапила під колеса автомобіля, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 29 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, випадок трапився 22 вересня близько 20:30 на вулиці Івана Набережного у селі Полове, що в Шептицькому (Червоноградському) районі. П’яний неповнолітній Петро Ш. керував возом і їхав у напрямку Шептицького. Як зазначили правоохоронці у протоколі, “віз був не обладнаний світлоповертаючими, без ліхтарів у темну пору доби та з неприв’язаним до воза лошам, внаслідок чого, лоша вибігло на проїжджу частину дороги”. Надалі тварина потрапила під колеса Renault Dokker і так пошкодила автомобіль.

Справу повернули до поліції через складання проколу без присутності батьків візника

На Петра Ш. склали протокол за порушення правил дорожнього руху особами, які керують гужовим транспортом. Однак суддя при розгляді матеріалів справи зазначив, що протокол на візника, який ще не досягнув 18 років, склали без присутності батьків, що є порушенням. “Складання протоколів про адміністративне правопорушення відносно неповнолітньої особи, враховуючи вимоги, повинно відбуватися виключно в присутності законних представників (батьків, усиновителів, опікунів, піклувальників), оскільки внаслідок свого віку неповнолітня особа не може в повній мірі захищати самостійно свої права,” — йдеться у постанові. Відтак справу повернули до Червоноградського відділення поліції для належного оформлення.

Нагадаємо, нещодавно власницю восьми лайок з Львівщини вдруге судили за порушення правил утримання тварин. Собаки безконтрольно бігали селом, що загрожувало безпеці місцевих мешканців.