Дитина з алкогольним отруєнням потрапила в реанімацію: оштрафували матір з Дрогобича

Дівчина вночі випивала алкоголь у парку

Дрогобицький райсуд визнав винною матір малолітньої дівчинки, яка потрапила в реанімацію з алкогольним отруєнням. За ухилення від батьківських обов’язків жінці призначили штраф, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у четвер, 26 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, 15 серпня малолітня (віком до 14 років) донька Надії Д. вночі випивала алкоголь в парку імені Степана Бандери, що у Дрогобичі. Надалі дівчинка потрапила до реанімації місцевої лікарні з алкогольним отруєнням. Відтак на матір дівчинки склали протокол про неналежне виконання батьківських обов’язків.

Матір сплатить штраф за ухилення від батьківських обов’язків

На судове засідання Надія Д. не з’явилася, однак у письмових поясненнях підтвердила дані протоколу. Суддя Андрій Хомик визнав матір винною і призначив штраф — 850 грн. Крім цього, порушниця має сплатити судовий збір розміром 606 грн. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів.

До слова, малолітніми вважають тих дітей, які ще не досягли 14-річного віку. Неповнолітні ж це діти віком від 14 до 18 років. Неповнолітня особа за статтею 1179 ЦК України відповідає за завдану нею шкоду на самостійно загальних підставах. Якщо ж у неповнолітнього недостатньо майна для відшкодування, то шкоду сплачують батьки чи опікуни.

Нагадаємо, нещодавно в Дрогобичі матір дала малолітній доньці закурити і отримала штраф.