• Головна
  • Новини Львівщини
  • Скандальна адвокатка Москва просить у мерії Львова поновити оренду під будівництво оздоровчого центру

Скандальна адвокатка Москва просить у мерії Львова поновити оренду під будівництво оздоровчого центру

Богдана орендувала ділянку на вул. Пасічній, але цього року термін дії договору закінчився

У Львівській міській раді розглянуть продовження оренди землі підприємиці та адвокатці Богдані Москві, яку підозрюють у хабарництві. На цій ділянці передбачено будівництво оздоровчого центру. Відповідний проєкт ували оприлюднили 26 вересня на офіційному порталі міської ради Львова.

Богдана Москва просить продовжити оренду на 5 років

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, йдеться про ділянку площею 0,0550 га на перетині вулиць Пасічної та Пирогівки. На ній немає жодних будівель, а земля призначена для будівництва та обслуговування оздоровчого центру. Раніше, у 2019 році, міська рада вже продовжувала Богдані Москві оренду цієї ділянки, але термін дії договору закінчився у липні цього року. З доданих до проєкту ухвали фото видно, що протягом п’яти років на ділянці не здійснювали жодного будівництва — на ній багато дерев та кущів.

Фото ділянки з проєкту ухвали

Богдана Москва знову звернулася до міської ради з проханням продовжити оренду ще на 5 років. У документі також вказано, що підприємиця вчасно сплачувала орендну плату, тому не має заборгованості перед міськрадою.

Журналісти LVIV.MEDIA намагалися отримати коментар у Богдани Москви, однак у розмові жінка спочатку заперечила, що це вона, перепитала, яке саме питання цікавить, а після цього кинула трубку. Додамо, що за даними аналітичної системи YouControl Богдана Москва є фізичною особою-підприємцем зі спеціалізацією “розведення свиней”. Також їй належить компанія ТОВ “Експансія-Захід”, яке займається будівництвом та орендою нерухомості.

Позиція міської ради

Начальнику управління земресурсів міськради Сергій Коровайник у коментарі LVIV.MEDIA розповів, що більше 90% договорів оренди землі продовжуються без рішення сесії ради, просто через реєстраторів і міський департамент, однак цей проєкт ухвали вирішили винести на розгляд депутатів.

“Щодо цього випадку ми вважаємо, що варто винести питання на розгляд сесії. Просто відмовити у продовженні договору у нас немає підстав згідно із законодавством. У процесі візування ухвали кожен візуючий, в тому числі і я, будемо висловлювати свою позицію. Я буду вказувати, що ділянка досі не задіяна, і, можливо, варто цей договір не продовжувати, а залишити ділянку в такому стані як вона є, як варіант зробити там зелену зону”, — пояснив Сергій Коровайник.

Депутати розглянуть проєкт ухвали на сесії Львівської міськради, якщо вони її підтримають, то Богдані Москві ще на 5 років продовжать оренду землі під будівництво центру. З пояснювальної записки також відомо, що вона сплачуватиме 39 тис. грн в рік за користування комунальною землею.

Ділянка, яку орендує Богдана Москва

Справа Богдани Москви

Нагадаємо, Богдану Москву затримали 5 липня через підозру в організації схеми ухилення від мобілізації. Адвокатка за хабар пообіцяла повпливати на медиків і працівників ТЦК, щоб допомогти чотирьом чоловікам уникнути мобілізації.

Суд призначив зловмисниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави — 1 млн 816 тис. 800 грн. Хоч захисник Богдани Москви й вимагав зменшити суму застави через відсутність у підозрюваної можливості її сплатити, вже на наступний день після рішення жінка внесла заставу та вийшла з-під варти.

Затримання Богдани Москви

Також суд арештував мобільний телефон та валюту на майже 1,5 млн грн, які жінка мала при собі під час затримання. Також арешт наклали на автомобіль Toyota Land Cruiser, земельну ділянку і квартиру в центрі Львова. Згодом суд не задовольнив апеляційні скарги щодо скасування арешту на майно адвокатки. А згодом наклав арешт на її особняк.