Заступницю директора училища в Стрию судили через поїздку сироти в Чехію на заробітки

Заступницю директора, як опікуна хлопця-сироти, визнали винною у неналежному виконанні батьківських обов’язків, однак обмежились усним попередженням

Стрийський суд визнав винною заступницю директора з навчально-виховної роботи ВПУ №8 у неналежному виконанні батьківських обов’язків. Хлопець-сирота, яким опікується порушниця, виїхав у Чехію на заробітки і там дитина була без нагляду, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 25 вересня у Єдиному державному реєстрі.

Згідно з матеріалами справи, Надія Ф., яка є громадським опікуном дитини-сироти, ухилилася від виконання своїх батьківських обов'язків, внаслідок чого 14 червня її підопічний виїхав за межі України та був відсутній за місцем проживання до 9 липня. Відтак на Надію Ф. склали протокол.

Хлопець разом з іншими дітьми влітку поїхав на заробітки в Чехію

На судовому засіданні опікун пояснила, що знала про намір хлопця разом з іншими дітьми поїхати в Чехію на заробітки: “На час літніх канікул діти виявили бажання не проживати в гуртожитку, пояснивши це бажанням працювати, після чого самовільно покинули гуртожиток. В телефонному режимі вони повідомили її про те, що знаходяться на роботі в Республіці Чехія. Оскільки з дітьми було все добре, вона в поліцію не зверталася”.

Суддя Вікторія Бучківська визнала заступницю директора винною у правопорушенні, але звільнила від покарання обмежившись усним попередженням. Крім того, Надія Ф. має сплатити судовий збір розміром 606 грн. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, нещодавно одинадцятикласника львівського ліцею судили за розпил газового балончика в очі підлітку. Крім того, в Дрогобичі матір дала малолітній доньці закурити і отримала штраф.