Дві школи на Львівщині увійшли до проєкту з підготовки олімпійців

Учні двох шкіл області отримають поглиблену спортивну освіту з волейболу та футболу

На Львівщині стартував проєкт “Шлях чемпіонів”, який допоможе тренувати майбутніх олімпійців. Для участі у проєкті відібрали дві школи в області. Про це 26 вересня повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Львівщина серед пілотних областей

Для реалізації проєкту підписано меморандум про співпрацю між Міністерством молоді та спорту України, Львівською ОВА та Національним олімпійським комітетом України. За словами Козицького, Львівщина увійшла до п’ятірки пілотних регіонів України, де реалізовуватиметься проєкт "Шлях чемпіонів". Його мета — підготовка майбутнього олімпійського резерву країни.

Підписання Меморандуму

“У межах проєкту “Шлях чемпіонів” у нашій області відібрали дві школи, де учні здобуватимуть поглиблену сучасну спортивну освіту. Йдеться про Пустомитівський ліцеї №1, там вже створили два спортивні класи – з волейболу та футболу, і Стрийську гімназію №1, у ній діти почали посилено займатися волейболом”, — зазначив Максим Козицький.

Основна ідея полягає в тому, щоб поєднати навчання зі спортивною підготовкою. Це забезпечить комплексний розвиток школярів, даючи їм можливість не лише вдосконалювати спортивні навички, а й отримувати якісну освіту.