На Львівщині чоловік намагався стати опікуном для уникнення мобілізації

Чоловік дав хабар адвокатці, яка обіцяла вплинути на рішення суду у справі про розлучення

На Львівщині правоохоронці затримали адвокатку, яка вимагала 2 500 доларів США за вплив на рішення судді. Її затримали під час отримання грошей. Про це 26 вересня повідомили у прокуратурі Львівщини.

Їй загрожує до восьми років ув’язнення

За даними правоохоронців, жінка обіцяла своєму підзахисному, що може забезпечити позитивне рішення у справі про розлучення та визначення місця проживання малолітньої дитини з батьком. Це мало допомогти чоловікові отримати законні підстави для відстрочки від призову на військову службу та мобілізацію під час дії воєнного стану в Україні. За таку послугу жінка вимагала 2 500 доларів США.

Фото з місця затримання адвокатки

“24 вересня правоохоронці затримали зловмисницю в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання нею усієї суми неправомірної вигоди від клієнта. Адвокатці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення”, — уточнили у поліції Львівщини.

Наразі досудове розслідування триває. Найближчим часом суд має обрати підозрюваній запобіжний захід. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.