Банда з п’яти осіб у військовій формі намагалася пограбувати ухилянтів на Яворівщині

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі

На Львівщині судитимуть злочинну групу, яка за 15 000 доларів США планувала незаконно вивезти за кордон ухилянтів. Про це 25 вересня повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи у складі п’яти осіб, серед яких правоохоронець, військовий та троє цивільних місцевих мешканців.

Слідчі встановили, що обвинувачені пообіцяли двом військовозобов’язаним внести їхні дані до інформаційної системи «Шлях». Це давало б їм змогу законно виїхати за кордон під виглядом волонтерів. Насправді ж всі необхідні для виїзду довідки вони підробили та передали ухилянтам під час приватної зустрічі у Львові. Такі «послуги» вони оцінили у 15 тис. дол.

Крім цього, фігуранти, які знали, що їхні «клієнти» планують вивезти з України значну суму коштів, влаштували для них засідку – перевдягнулися у працівників ТЦК та по дорозі до відправного пункту у Яворівському районі зупинили їхнє авто та намагались видурити гроші. Перевіривши документи, псевдовійськові вимагали 20 тис. дол. У випадку відмови погрожували викликати слідчо-оперативну групу, яка доставить їх до військкомату, а вже звідти їх відправлять на передову.

У квітні зловмисників затримали правоохоронці. Організатору інкримінують шахрайство та вимагання, а іншим учасникам – вимагання. Тепер їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.