Для школярів Львівщини стартували табори підприємництва

Завдяки українсько-тайванському освітньому проєкту школярі вчаться підприємництва, а школи Львівщини отримують нове обладнання

У Львівській області розпочався українсько-тайванський благодійний освітній проєкт "Leave no one behind partnership" для школярів. Учні беруть участь у таборах підприємництва та інновацій, де вчаться створювати бізнес-ідеї та розвивати підприємницькі навички. Проєкт також допомагає школам отримати нове комп'ютерне обладнання.

Перша школа у Шептицькому вже отримала нове обладнання

Проєкт реалізує громадська організація “Всеукраїнський демократичний форум” за підтримки Тайваню та за сприяння Миколи Княжицького. Учнівські команди двох шкіл Шептицького першими навчалися генерувати інноваційні ідеї та отримали сертифікати на нову комп’ютерну техніку для шкільних кабінетів інформатики. За словами директорки гімназії №2 Руслани Верескун, у двох компʼютерних кабінетах техніка ще з 1999 та 2004 років. А на важливі онлайн-екзамени учні приносять власні компʼютери з дому.

Завдяки цьому проєкт школи отримують нові ноутбуки та проектори. Це допоможе учням краще вивчати інформатику та готуватися до майбутніх професій, особливо в IT-сфері.

“У багатьох українських школах комп’ютерів бракує, або техніка потребує оновлення. Завдячуючи Тайваню, маємо можливість не лише оснастити школи новим обладнанням, а й розвивати у дітей нестандартні сучасні навички. У Львівській області плануємо організувати та провести 16 освітніх таборів, у Шептицькому (Червонограді), Дрогобичі, Стебнику, Львові. Крім того,  вчителі інформатики із Бродів, Яворова, Буська, Стрия підвищують кваліфікацію в УКУ. І це окремий напрям освітнього проєкту. Кабінети інформатики усіх шкіл поповняться комплектами нових ноутбуків, проєкторами», — повідомила координаторка проєкту “Leave no one behind partnership” Уляна Пак.

Проєкт забезпечить понад 1100 ноутбуків школам у трьох областях України

Подібні табори вже пройшли в Івано-Франківській області, де 17 шкіл отримали нові комп'ютери. Загалом про проєктект планує передати понад 1100 ноутбуків школам у трьох областях України. Організатори проєкт вважають, що це допоможе дітям з різних куточків України мати рівні можливості для навчання та розвитку, що важливо для майбутнього країни.