Головний тюремник Львівщини Ігор Тимочко вийшов з СІЗО під 2 млн грн застави

Ігоря Тимочка взяли на хабарі у 2 тис. євро, які він брав від підприємця

Керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, Ігоря Тимочка, відпустили з-під варти під 2 млн грн застави. Станом на вересень це майже 50 тис. доларів. Про це LVIV.MEDIA стало відомо із власних джерел у правоохоронних органах у вівторок, 24 вересня.

Частину застави вніс сам Тимочко. Решту суми розділили між собою порівно п’ятеро людей:

  • Ярослав Тимочко
  • Олег Ткачук
  • Ростислав Тріска
  • Віталій Тимочко
  • Ірина Тимочко

Тимочка затримали у кафе на Винниченка

Як повідомляв LVIV.MEDIA, Ігоря Тимочка затримали у четвер, 19 вересня, під час одержання 2 тис. євро хабаря від підприємця, щоб той мав змогу безперешкодно виконувати господарські роботи у в’язницях. Тоді ж головного тюремника взяли під варту із правом внести 2 млн грн застави. З опублікованих фото видно, що Тимочка взяли у відомому кафе на вулиці Винниченка.

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: Львівська обласна прокуратура

Правоохоронці також розповіли деталі затримання Тимочка. За їх словами, посадовець налагодив корупційну схему із компанією, яка займалася обробкою деревини на території однієї із виправних колоній Львівщини. Зокрема, у липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини. “Посадовець відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини,” — повідомило ДБР.

Ігоря Тимочка підозрюють у хабарництві. Посадовцю загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

До слова, 52-річний Ігор Тимочко очолює Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань з 2022 року. Його повноваження поширювалися на територію шести західних областей (Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Тернопільської).