У Сколе водій Ford збив чоловіка на електричному кріслі колісному

Через аварію чоловік з інвалідністю потрапив до лікарні

Сколівський райсуд визнав винним водія Ford, який збив чоловіка на електричному кріслі колісному. Через ДТП чоловік з інвалідністю потрапив до лікарні. Водія оштрафували за порушення ПДР, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 24 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, випадок трапився вранці 18 липня у селі Підгородці на Стрийщині. Омелян Д. за кермом Ford Transit збив чоловіка у електричному кріслі колісному на вулиці Миру, 48. “Під час об`їзду електричної інвалідної коляски, не врахував дорожньої обстановки, не дотримався бокового інтервалу, що призвело до зіткнення,” — йдеться у постанові. Внаслідок аварії чоловік з інвалідністю потрапив до лікарні. Також пошкодились автомобіль та крісло колісне. Протокол на Омеляна Д. склали через 7 днів після аварії.

Водій сплатить 850 грн штрафу

На судовому засіданні водій розкаявся у скоєному. Суддя визнав Омеляна Д. винним у порушенні ПДР, що призвело до пошкодження транспортних засобів. Порушник сплатить 850 грн штрафу та ще 606 грн судового збору. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, нещодавно у Сокалі неповнолітній мотоцикліст збив 14-річного пішохода. Також раніше водія Peugeot оштрафували за наїзд на велосипедисток Нацзбірної на Львівщині.