24 вересня Львівщина попрощається з шістьма загиблими захисниками

В останню путь проведуть Ігоря Мірку, Івана Кучерака, Дмитра Грицая, Андрія Вовка, Андрія Витязя, Віталія Лопушанського

У вівторок, 24 вересня, у Львівській області поховають шістьох військових, які загинули за Україну. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Ігор Мірка

Ігор Мірка

Житель Яворова. У травні 2024 року вступив до лав Збройних Сил України до складу 33 окремої механізованої бригади. Виконував бойові завдання на території Донецької області. 1 вересня 2024 року отримав важкі поранення. 13 вересня помер у лікарні внаслідок отриманих травм.

Іван Кучерак

Іван Кучерак

Родом із села Зарічне, Стрийської громади. Був сапером інженерно-саперного взводу. Загинув 19 вересня 2024 року під час інженерної розвідки місцевості на Курщині. Воїну було 30 років.

Дмитро Грицай

Дмитро Грицай

Львів’янин. З початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації став на захист Батьківщини до кладу 21-ї окремої механізованої бригади. Боровся з окупантами на Донеччині, Харківщині й Миколаївщині. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант» та неодноразово відзначався військовим командуванням.

Андрій Вовк

Андрій Вовк

Львів’янин. З початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист Батьківщини до лав 22-ї окремої механізованої бригади 38-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Андрій Витязь

Андрій Витязь

Львів’янин. З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на оборону Батьківщини. Спершу вступив до складу медичного батальйону «Госпітальєри», у 2023 році підписав контракт із 80-ю окремою десантно-штурмовою Галицькою бригадою. Боровся із загарбниками у найбільш запеклих ділянках фронту.

Віталій Лопушанський

Віталій Лопушанський

Уродженець села Підбірці Львівської області. У 2015 році виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 308-го окремого інженерно-технічного батальйону. У 2019 році підписав контракт із 24-ю окремою механізованою бригадою імені короля Данила та перебував у зоні проведення операції Об’єднаних сил.

З початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист України від загарбників до лав 503-го окремого батальйону морської піхоти Військово-Морських сил Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.