Зіткнувся з деревом і впав у рів: у Львові прооперували 16-річного велосипедиста

Велосипедист, повертаючись додому під час зливи пізно ввечері, не впорався з керуванням

У Львові медики прооперували 16-річного підлітка, який керуючи велосипедом зіткнувся з деревом та впав у рів. Хлопець їхав дорогою пізно ввечері під час дощу і не впорався з керуванням. Внаслідок падіння велосипедист отримав переломи, тож його довелось прооперувати. Про це повідомили у понеділок, 23 вересня, у львівській дитячій лікарні “Охматдит”.

За даними медиків, випадок трапився у селі Мшана Городоцького району. 16-річний Денис їхав на велосипеді пізно ввечері під час дощу. По дорозі велосипед послизнувся на траві, тоді підліток врізався в дерево і впав у рів. Так хлопець отримав тяжкі травми і потрапив до лікарні. Лікарі діагностували Денисові травматичний шок, відкритий перелом гомілки та закритий уламковий перелом стегнової кістки цієї ж кінцівки.

Хлопця врятував шолом від черепно-мозкової травми

“Завдяки злагодженим діям реаніматологів, стан дитини був стабілізований, що дозволило нашим лікарям ортопедам-травматологам одразу ж прооперувати хлопця: фрагменти стегнової та великогомілкової кістки були співставлені та фіксовані в апаратах зовнішньої фіксації на основі стержнів. Опісля двох днів лікування в реанімації хлопця перевели до Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації дітей,” — зазначили у лікарні. Як додав ортопед Андрій Костюк, хлопця врятував шолом: “У Дениса справді травма дуже складна. Але хочу зауважити, що хлопець мав шолом, це йому допомогло, бо вберегло від можливої важкої черепно-мозкової травми”.

Фото: “Охматдит”

Наразі пацієнт проходить реабілітацію. Апарат зовнішньої фіксації Денис буде носити ще 4-5 місяців до повного зрощення кісток.