Сотня львів’ян звернулися до міськради по компенсацію за знищене російськими ракетами житло

Мешканці Львова отримають виплати за пошкоджені вікна, двері та затоплені квартири

У п’ятницю, 20 вересня, виконком Львівської міської ради прийняв рішення про надання матеріальної допомоги мешканцям, що постраждали від ракетного обстрілу, що стався 4 вересня. Допомогу отримають ті, хто подав необхідні документи.

З бюджету виділили понад 2 млн грн на відшкодування збитків

Місто відшкодує витрати на ремонт вікон і дверей: за одне вікно виплачують 12 тисяч гривень, за двері – 8 тисяч гривень, а також 15 тисяч гривень за залиття квартири. Загальна сума виплат становить понад 2 мільйони гривень, які виділять із бюджету Львівської громади для ліквідації наслідків обстрілу.

“Цим рішенням ми додатково затверджуємо списки — це буде 77 виплат по вікнах на загальну суму 1,8 млн грн. Також 19 виплат по дверях на 148 тис. грн, а також 2 звернення по залиттю на 30 тис. грн”, — пояснив керівник управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя,

Нагадаємо, станом на 13 вересня лише 23 львів’ян звернулися по компенсацію за пошкоджене обстрілом житло. А у ніч на 4 вересня російські військові завдали комбінований удар по Львову. Внаслідок влучань у житлові будинки загинуло семеро людей, серед них дитина. Також до лікарень звернулись десятки львівʼян. Рятувальники уже завершили розбирати завали після атаки. Через російську атаку пошкоджено понад 150 житлових будинків.