На Львівщині водій Opel уник покарання за смертельну ДТП

Внаслідок ДТП загинув водій Volkswagen Golf

Пустомитівський районний суд Львівської області визнав винним Андрія В. у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Однак суд звільнив винуватця ДТП від покарання і призначив йому іспитовий строк, йдеться у вироку, який оприлюднили 19 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Деталі смертельної ДТП

Аварія трапилась 22 серпня 2023 року, близько 22:20, в селі Ямпіль на дорозі “Київ — Чоп”. Обвинувачений водій Opel Insignia порушив ПДР внаслідок чого зіткнувся з Volkswagen Golf. Через зіткнення водій Volkswagen загинув на місці інциденту. Також тоді патрульна поліція повідомила, що троє пасажирів Opel були госпіталізовані. До того ж Андрій В. виявився поліцейським управління патрульної поліції Львівської області, який в момент ДТП перебував поза службою. Поліцейського відсторонили від виконання службових обов'язків.

В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість визнав повністю, щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілих. Між ним та потерпілою стороною була укладена угода за якою він просить вибачення. Також обвинувачений частково відшкодував моральну шкоду в розмірі 250 тис. грн, а питання повного відшкодування як моральної, так і майнової шкоди, буде між сторонами вирішуватись в порядку цивільного судочинства після отримання потерпілими страхових виплат” — йдеться у вироку

Відтак суд визнав Андрія В. винним і призначив йому три роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки. Однак суддя Володимир Мусієвський звільнив обвинуваченого від покарання і призначив йому два роки іспитового строку. Також суд зобовʼязав стягнути з Андрія В. понад 37,5 тис. грн за проведення судових експертиз.