Уродженку Львівщини засудили на 15 років за шпигунство на користь Росії на Харківщині

У суді вона заявила, що не шкодує про скоєне і хоче перемоги Росії

На Харківщині уродженка Стрия разом з братом отримали по 15 років тюрми за шпигунство на користь Росії. Про це 19 вересня повідомив Харківський антикорупційний центр.

Як повідомляють, суд визнав винними у державній зраді брата та сестру, які працювали прибиральником та двірником підприємства житлово-комунального господарства "Донецьке” у селищі Донець Ізюмського району, та повідомляли ворогу місця дислокації військових ЗСУ. Їм позбавили волі на 15 років та конфіскували все майно.

Розписка агентки про співпрацю з ГРУ РФ

За даними Харківського антикорупційного центру, мова йде про уродженця Донця Ігоря Рєзніка та уродженку Стрия Львівської області Наталію Бородіну, які разом працювали на одному підприємстві житлово-комунальної сфери.

Під час співпраці з російськими спецслужбами сестра та брат обрали собі псевдоніми "Медуза” та "Драко”. Бородіна та Рєзнік передавали ворогу дані про рух транспортів з особовим складом та боєприпасами підрозділів Збройних сил України автошляхами та залізницею в напрямку Первомайського.

У суді Бородіна та Рєзнік свою вину визнали та зазначили, що бажали встановлення влади Росії на території України. У вчиненому вони не розкаялися і за можливості продовжили б вчиняти аналогічні дії.