На Львівщині капітана ЗСУ оштрафували за пиятику підлеглого

Капітан не доповів командирам про п’яного військового і той уник штрафу, ще й безпідставно отримав премію. Натомість капітана оштрафували на 17 тис. грн

Суд у Бродах призначив штраф капітану, який не доповів про пияцтво підлеглого військового. Порушника оштрафували на 17 тис. грн за недбале ставлення до військової служби, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у середу, 18 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, капітан Сергій Б. на посаді начальника відділення радіорозвідки не виконав своїх обов'язків належним чином, а саме не повідомив командування про стан п’яного підлеглого, який також є у званні капітана. Через це порушник уник відповідальності, ще й безпідставно отримав 16 512 грн премії.

Капітан Сергій Б. визнав свою провину, але додав, що не вбачав у ситуації суттєвого порушення, оскільки в крові підлеглого виявили всього 0,08 проміле. Натомість лікар, який проводив огляд п’яного військового, стверджував, що у крові військового було 0,81 проміле.

Дослідивши всі надані докази, суд визнав військовослужбовця винним. За недбале ставлення до військової служби порушник сплатить 17 тис. штрафу та ще 606 грн судового збору. Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів.

Нагадаємо, нещодавно на Яворівщині військову оштрафували за пиятику на службі. Крім того, на Яворівщині військового оштрафували на 17 тис. грн за розряджений телефон.