Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Фаріон

Суд не визнав аргументи адвокатів В’ячеслава Зінченка

Галицький районний суд Львова 19 вересня залишив під вартою без права на заставу В'ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Зінченко буде під вартою до 17 листопада 2024 року.

На судове засідання щодо продовження запобіжного заходу зі слідчого ізолятора привезли В’ячеслава Зінченка. На попередніх судових засіданнях він був відсутній і спілкував з суддею через відеозв’язок. За продовження тримання обвинуваченого під вартою виступив і його адвокат Ігор Сулима, мотивуючи це небезпекою для життя свого підопічного. Суд вирішив таки залишити підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою ще на 2 місяці — до 17 листопада 2024 року.

Зінченко у залі суду. Фото: Львівич

Крім цього, суддя задовольнив клопотання прокурорів та продовжив строк досудового розслідування на 6 місяців до 26 січня 2025 року.

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла. Правоохоронці затримали 18-річного В’ячеслава Зінченка у нього вдома в Дніпрі на шостий день після вбивства. В’ячеславу Зінченку оголосили підозру в умисному вбивстві. За цією статтею йому може загрожувати до 15 років ув’язнення. Захист доньки Ірини Фаріон Софії Семчишин вимагають перекваліфікувати обвинувачення Зінченку на другу частину цієї ж статті, яка передбачає довічне позбавлення волі.