У Львові водію конфіскували права за їзду під наркотиками під час комендантської години

Під час затримання поліцейський почав обшукувати дружину водія, тоді обурений порушник викликав інший екіпаж поліції

Личаківський районний суд Львова постановив оштрафувати водія, який під наркотиками керував автомобілем під час комендантської години. Коли правоохоронці проводили обшук дружини водія, яка теж була в авто, порушник розізлився і викликав інший наряд поліції. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у середу, 18 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, 18 червня після опівночі правоохоронці зупинили водія за кермом Skoda на вулиці Пасічній через порушення комендантської години та несправність задньої фари. У Сергія Г. були ознаки наркотичного сп’яніння, однак від огляду чоловік відмовився. Відтак на порушника склали два протоколи: за п’яну їзду та порушення комендантської години. Водій свою вину заперечив, мовляв, не був п’яним і не помітив, що почалась комендантська година. Крім того, додав, що викликав інший екіпаж поліції через обшуки дружини правоохоронцем: “В автомобілі разом з ним перебувала дружина, яку працівник поліції почав обшукувати, що його розлютило, викликав інший екіпаж поліції у зв`язку з діями останніх”.

Водій разом з пасажиркою поводились неадекватно

Суд розглянув записи з відеореєстраторів, за якими під час перевірки документів у водія помітили таблетки, а також були наявні ознаки наркотичного сп’яніння, тому йому запропонували пройти огляд: “Водій спочатку погодився, однак потім вказав, що, на його думку, працівник поліції перевищує свої службові повноваження та порушує його права, у зв`язку з чим здійснив виклик ще одного екіпажу поліції”. Однак і під час повторної пропозиції на проходження огляду водій відмовив. Надалі водій разом із пасажиркою “почали поводитись неадекватно та перешкоджати працівникам поліції, у зв`язку з чим водія було затримано”.

Дослідивши матеріали справи, суддя Назар Стрепко визнав винним Сергія Г. у порушенні комендантської години та п’яній їзді. Відтак порушнику призначили покарання у вигляді штрафу розміром 17 тис. грн та позбавлення водійських прав на рік. Також водій сплатить 606 грн судового збору.

Нагадаємо, нещодавно суд оштрафував водія за вирваний пістолет на заправці біля Львова. Крім того, на Львівщині оштрафували водія Volkswagen за збиту собаку.