Львівська ОВА посилює співпрацю з американською Silent Bridge для протидії насильству

За підтримки організації на Львівщині відкрили притулок для постраждалих від насильства

Львівська обласна адміністрація поглиблено співпрацюватиме з відомою американською організацією Silent Bridge, яка має великий досвід у сфері допомоги жертвам насильства. Про це 17 вересня повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. За його словами, про це домовилися з керівником цієї організації в Європі, на Близькому Сході та в Африці – Шоном Добле. Організація вже п'ять років веде активну діяльність у боротьбі з торгівлею людьми та захистом жертв гендерно зумовленого насильства.

“Уже маємо перші важливі кроки. Завдяки нашому партнерству відчинив двері Притулок у Львівському районі. Тут одночасно можуть знайти прихисток 22 людини. Подбали і про належні умови для дітей. Наша мета: щоб такі місця безпеки були у кожній громаді Львівської області”, — написав Козицький.

Зараз у Львівській області діє мережа закладів для допомоги постраждалим від насильства. Це 3 комунальні притулки для постраждалих від різних видів насильства, є притулки, якими опікуються громадські організації, 7 денних центрів з кризовими кімнатами. Крім того, в області працюють 7 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги та 2 спеціалізовані служби первинного консультування. Влада області планує розширювати цю мережу і вже до кінця року має намір відкрити ще один притулок у місті Турка.

Кожен, хто страждає від домашнього насильства, може отримати допомогу. Для цього працюють цілодобові гарячі лінії: Урядовий контактний центр за номером 1547 та Національна гаряча лінія з номерами 116 123 (з мобільного) або 0 800 500 335 (зі стаціонарного). Тут можна отримати інформаційну, психологічну та юридичну підтримку.