Львівський перевізник намагався ввести контрабанду дитячих ліків

Митники виявили у вантажівці понад чотири тисячі флаконів сиропу

Львівський перевізник під виглядом алкоголю та продуктів намагався ввезти в Україну противірусний дитячий сироп. У вантажівці виявили понад чотири тисячі флаконів “Новірину”. Про це 15 вересня повідомили у Закарпатській митниці.

Орієнтовна вартість контрабанди — понад мільйон гривень

За даними митників, у митному пункті "Чоп – Захонь", що на кордоні з Угорщиною, вони зупинили вантажівку львівського перевізника, який повертався з Євросоюзу. Під час огляду вантажу виявилося, що замість заявлених 29 палет у автомобілі було 32 палети.

Виявлений товар

“Під виглядом продуктів харчування (вин, чіпсів, сирів, вафель та ін.), водій за кордоном “дозавантажив” 3 палети із 108 коробками лікарських противірусних засобів та намагався непомітно завезти їх на митну територію України для подальшого комерційного збуту. У коробках знаходилися 4320 шт. флаконів сиропу “Новірин” , орієнтовна вартість яких сягає понад мільйон гривень (на вітчизняному ринку один такий флакон коштує близько 300 грн)”, — йдеться у повідомленні.

На перевізника склали протокол за порушення митного законодавства. Товар вилучили, його остаточну вартість визначить експерт, а долю вантажу вирішить суд. Перевізнику загрожує штраф та конфіскація товару.