На Яворівщині військового оштрафували на 17 тис. грн за розряджений телефон

З військовим був відсутній зв’язок протягом шести годин

Яворівський райсуд визнав винним військового, з яким був відсутній зв’язок шість годин через розряджений телефон. За недбале ставлення до військової служби мобілізований сплатить 17 тис. грн штрафу. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 13 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, 13 червня головний сержант нібито був відсутній на службі з 12:00 год по 18:00 год. Як стверджували свідки, з ним не було ніякого зв’язку: “Свідки у судовому засіданні свої письмові пояснення додані до протоколу підтримали у повному обсязі. Головний сержант … був відсутній на території військової частини та з останнім не було жодного зв`язку”.

Військовий пояснив, що у нього розрядився телефон

Військовослужбовець свою вину у суді не визнав і пояснив, що весь час був на території військової частини, але у нього розрядився мобільний телефон, тому з ним не було зв`язку. Попри пояснення, його визнали винним у недбалому ставленні до військової служби. Порушнику призначили 17 тис. грн штрафу. Штраф потрібно сплатити протягом 15 днів, інакше суму можуть подвоїти. Постанову ще можна оскаржити в апеляційному суді. Від сплати судового збору сержанта звільнили через участь у бойових діях.

Нагадаємо, нещодавно на Яворівщині військову оштрафували за пиятику на службі. Також на Львівщині судили прикордонницю за незадовільний стан зброї.