На Львівщині виділили 100 тис. грн на підгодівлю зубрів у Сколівських Бескидах

За ці гроші для зубрів заготовлять 5 тонн кукурудзи, 5 тонн буряку та 3 тонни пшениці

На підгодівлю зубрів, які проживають у Сколівських Бескидах, цьогоріч виділили 100 тисяч гривень. Про це повідомили 13 вересня у Львівській обласній військовій адміністрації.

На території Львівської області проживає 169 зубрів. 42 з них — у Майданському лісництві НПП “Сколівські Бескиди”. “Колись зубри були розповсюджені майже по всій території нашої країни, сьогодні перебувають на стадії вимирання та занесені до Червоної книги України”, — йдеться у повідомленні.

У Львівській обласній військовій адміністрації зазначають, що зубр європейський – найбільша і найсильніша наземна тварина Європи. Висота зубра у холці сягає близько 180 см, вага від — 400 до 900 кілограмів. 

“Зубри потребують багато харчів – за день тварина може з’їсти до 32 кілограмів їжі. Ця потреба особлива у холодний період року, адже у засніжені та морозяні зими вкрай важко добути природний корм, у результаті це може призвести до виснаження диких тварин та призводить до підвищення смертності”, — йдеться у повідомленні. 

Без необхідного харчування тварини спускатимуться з гір у пошуках їжі до людських жител. Щоб уникнути таких ситуацій необхідно заготувати достатньо корму для підгодівлі тварин та створити кормові поля. 

“Вже впродовж 15 років ми щорічно виділяємо кошти з обласного екологічного фонду на придбання кормів для підгодівлі та покращення кормових місць, що сприяє збереженню зубрів як виду, занесеного до Червоної книги України.  У цьому році на придбання кормової бази для зубрів, які проживають на території НПП “Сколівські Бескиди” виділили 100 тисяч гривень. За ці кошти заготовлять 5 тонн кукурудзи, 5 тонн буряку та 3 тонни пшениці”, – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Оксана Війтик.

Нагадаємо, у лютому директор Бродівського лісового господарства Юрій Зіновчук звернувся до депутатів Львівської обласної ради з проханням виділити кошти на закупівлю кормів для зубрів, які живуть на території лісництва.