Держекоінспекція знайшла на Сихові місце, де в Зубру стікає каналізація

Тепер справа за правоохоронними органами

Державна екологічна інспекція у Львівській області знайшла місце, де каналізаційні стоки Львова потрапляють у річку Зубра. Про це 12 вересня повідомила Солонківська територіальна громада, яка днем раніше першою заявила про екологічну катастрофу на Зубрі.

Перед цим фахівці Держекоінспекції відібрала проби з водойми і дійшли висновку, що відходи з каналізаційної мережі Львова потрапили у річку Зубра в районі вулиці Хоткевича, що на Сихові. Сам там з колектора витікає забруднена вода. В районі вулиці Хоткевича також зафіксували максимальне перевищення норм забруднюючих речовин.

Так, рівень азоту амонійного в воді Зубри там перевищений у 18 разів і потім по річищу він поступово рівень забруднення поступово зменшується, що свідчить про те, що азот потрапив у воду річки саме на вулиці Хоткевича. Таке ж саме перевищення виявлене по фосфатах, залізу та інших показниках. Про це у коментарі заявив заступник Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрищак.

Як зазначили в Солонківській ТГ, тепер справа за правоохоронними органами. Відповідні листи про екологічне лихо в річці Зубра вже надіслали до Львівської міської ради і поліції Львівської області.