На Львівщині у ліцеї облаштували прихисток для майже 200 переселенців

Переоблаштували навчальний корпус Нижанковицького професійного ліцею у Добромилі

Для комфортного проживання майже 200 вимушених переселенців у Добромильській громаді переоблаштували навчальний корпус ліцею. Ремонтні роботи розпочали ще у 2022 році. Про це 12 вересня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Переоблаштували навчальний корпус Нижанковицького професійного ліцею у Добромилі. “Корпус закладу професійно-технічної освіти тривалий час не функціонував, але відтепер у ньому є всі умови для комфортного проживання 192 внутрішньо переміщених людей”, — йдеться у повідомленні.

У Львівській обласній військовій адміністрації зазначили, що ремонтні роботи розпочали у 2022 році коштами Австрійського Червоного Хреста. Для комплексного його завершення залучили також кошти обласного бюджету (в межах Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів), Добромильської міської ради та ЮНІСЕФ. Вартість робіт склала 32 мільйони гривень. 

Сам корпус складається із чотирьох поверхів, де розташовані 62 кімнати. Окрім внутрішніх робіт, тут також замінили дах, вікна та двері, інженерні мережі, модернізували котельню, закупили меблі та побутову техніку. У корпусі також є пандус для користування маломобільних груп населення.

“Місяць тому я мала змогу особисто оглянути, як триває підготовка закладу до поселення перших мешканців. Зараз я бачу сім’ї, які уже тут облаштувалися та починають своє життя з чистого аркуша. Розумію, що рідної домівки цей корпус не замінить, однак впевнена, що він стане комфортним місцем, куди захочеться повертатися”, – зауважила заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

Від початку повномасштабного вторгнення Львівщина стала однією з областей, яка прихистила найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб. Для їхнього проживання облаштували понад 9,2 тисячі місць. На території Добромильської територіальної громади станом на зараз у статусі ВПО зареєстровані 292 людини, 34 з них уже поселили в переобладнаний навчальний корпус.

Нагадаємо, у липні на Львівщині у селищі Брюховичі Українська Греко-католицька церква відкрила модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. В помешканнях зможуть жити до десяти сімей.