Митники Львівщини перехопили 39 стародруків з Німеччини на пункті пропуску з Польщею

Столітні книги спробували ввезти в Україну незаконно

На Львівщині, через пункт пропуску “Смільниця — Кросценко”, зі сторони Польщі, чоловік спробував незаконно ввезти в Україну 39 старих книг, які були видані близько 100 років тому в Німеччині. Митники вилучили знахідку і склали протокол про порушення митних правил, повідомила пресслужба Західного регіонального управління ДПСУ, 12 вересня.

Книги часів Ваймарської Республіки

Як йдеться в повідомленні ДПСУ, 11 вересня на кордоні з Польщею прикордонники зупинили водія для перевірки. У нього в авто виявили 39 стародруків виданих у Німеччині часів Ваймарської Республіки, яка існувала близько 100 років тому.

Фото: ДПСУ

Зі слів водія транспортного засобу, в якому виявили видання 20-30 років минулого століття, книжки є передачею, яку він забрав у Німеччині та мав віддати в Києві. Знахідки працівники митниці вилучили та склали протокол про порушення митних правил”, — йдеться в повідомленні ДПСУ.

Нагадаємо, 11 вересня митники на Львівщині митники викрили 49-річну жінку, яка хотіла вивезти з України дві ікони “Господа Вседержителя”, які можуть мати історичну цінність. Також вона намагалась вивезти два ножі. Знахідки вилучили та направили на експертизу.