На Львівщині від сказу померла корова: розпочали термінову вакцинацію тварин

У Сілецькій громаді розпочали вакцинацію тварин

В одному із хуторів села Сілець на Львівщині від сказу померла корова. Про це 10 вересня повідомили у Червоноградській міській раді.

Про загибель корови в одному із господарств стало відомо 9 вересня. Результати лабораторного дослідження підтвердили сказ. “Щоб запобігти поширенню хвороби, сьогодні, 10 вересня, тварину утилізували на відповідному підприємстві, а контактних людей – вакцинували”, — повідомив перший заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко.

Окрім того, вже розпочалась профілактична вакцинація від сказу всіх домашніх тварин і великої рогатої худоби в селах Сілець, Межиріччя, Гірник та Городище. До мешканців цих сіл звернулися із проханням тримати собак та котів на прив’язі або у вольєрах, щоб запобігти поширенню захворювання.

“Провести профілактичну вакцинацію від сказу можна безкоштовно у Червоноградській міській державній лікарні ветеринарної медицини за адресою вул. Козацька, 4. Графік роботи – з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 18:00, в суботу – 10:00 -13:00. При виявленні підозри на сказ необхідно звертатись у ветлікарню або в управління Держпродспоживслужби в місті Червонограді за адресою Паркова, 2а”, — йдеться у повідомленні міськради.

Нагадаємо, у липні у Жидачеві оголошували карантин через випадок сказу у собаки.