Після капітального ремонту міст на об’їзній Моршина відкрили для проїзду

Відремонтований міст успішно пройшов вагове випробування

На об’їзній дорозі Моршина завершили ремонт мосту через річку Бережниця, якому майже 70 років. Міст перевірили на якість, надійність та відповідність. Про це 10 вересня повідомили у Службі автомобільних доріг у Львівській області.

Міст не ремонтували майже 70 років

Міст розташований на автомобільній трасі Н-10, яка з’єднує Стрий, Івано-Франківськ, Чернівці і Мамалигу. Ця дорога також веде до курортних зон, де є багато готелів, санаторіїв та інших об’єктів інфраструктури. Міст побудували у 1957 році та реконструювали у 1964 році — після цього на мості проводили лише усунення аварійних ям, однак капітальних ремонтів не було.

Під час обстеження фахівці виявили зруйновані деформаційні шви, відсутність гідроізоляції, тріщини у бетоні тротуарних плит, корозія металу, пошкодження прогонових частин та дорожнього покриття. У 2016 році, під час комісійного обстеження, мосту присвоїли третій експлуатаційний стан, що означає працездатність, але з потребою в ремонті.

Що зробили під час ремонту:

  • Розширили опори моста
  • Встановили нові плити
  • Оновили дорожнє покриття
  • Встановили нові огородження

Після ремонту міст перевірили на якість та надійність. Для цього використовували спеціальне обладнання, яке фіксувало реакцію моста на навантаження. Випробування проводили із залученням двох вантажівок, кожна вагою 33 тонни. Спеціальні датчики на мосту реєстрували, як він витримує статичне і динамічне навантаження. Випробування мосту пройшло успішно і його відкрили для руху.