Рибалка з Львівщини отримав штраф за вилов однієї краснопірки звичайної

Рибина належить до Червоної книги і є рідкісним регіональним видом

Кам’янка-Бузький райсуд постановив оштрафувати рибалку, який виловив одну краснопірку звичайну. Рибина належить до Червоної книги і є рідкісним регіональним видом, тож ловити її заборонено. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 2 вересня у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, 21 липня Ростислав Б. рибалив на Добротвірському водосховищі поблизу села Перекалки Червоноградського району. З допомогою вудки та гачка близько 10:15 зловив одну рідкісну краснопірку звичайну. Таким чином порушив Правила любительського рибальства і завдав шкоди державі на 1564 грн. Відтак на рибалку склали прокол про адмінправопорушення.

На засідання суду Ростислав Б. не прибув. Суддя розглянув справу без його участі та призначив порушникові штраф — 510 грн. Крім того, він має сплатити майнову шкоду, яку завдав державі та 606 грн судового збору. Якщо ж штраф не сплатити впродовж 15 днів — суму можуть подвоїти. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів з дня винесення.

Краснопірка звичайна

Як йдеться в постанові, краснопірка належить до Червоної книги України як рідкісний регіональний вид, однак на сайті книги вона не зазначена. Краснопірка звичайна належить до родини коропових. В Україні мешкає в басейнах всіх річок. Довжина тіла рибини сягає до 35 см, а вага — до 1 кг. Краснопірка росте повільно і максимального розміру та ваги досягають лише дорослі особини. Живуть краснопірки зазвичай близько 10 років, але деякі представники іноді доживають і до 19 років.

Нагадаємо, раніше рибалку з Львівщини оштрафували за вилов однієї червонокнижної марени звичайної. Також штраф за вилов такого ж виду рибин дали ще одному мешканцю Львівщини.