На Одещині засудили шахрая за аферу з квартирою у Львові

Він нібито здавав в оренду помешкання в центрі міста і взяв за нього передоплату

Мешканець Ізмаїльського району Одеської області отримав обвинувальний вирок суду за шахрайство. 32-річний чоловік пообіцяв львів’янці здати їй в оренду квартиру у Львові, взяв з неї завдаток, після чого зник. Про це 10 вересня повідомила поліція Одеської області.

Слідство довело, що житель Саф’янівської громади розмістив на одній із платформ онлайн-оголошень об’яву про те, що в центрі Львова здає в оренду однокімнатну квартиру, якої насправді не мав. У дописі зловмисник прикріпив фото оселі, які взяв з таких самих оголошень у мережі, і свій номер телефону для зворотного зв’язку. На повідомлення відгукнулась молода львів’янка, яку чоловік вмовив скинути йому на картку завдаток у сумі 3200 гривень, після чого перестав виходити з нею на зв’язок, а оголошення видалив.

За листуванням з аферистом, яке потерпіла зберегла, місцеві правоохоронці з’ясували, що він знаходиться на Одещині, і передали розпочату справу тамтешнім колегам. Правоохоронці Ізмаїльського районного відділу поліції розшукали шахрая і вилучили у нього мобільний телефон, з якого здійснювався зв’язок з потерпілою і який став речовим доказом.

Йому висунули обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві. Суд покарав його 200 годинами громадських робіт.