У Львівському районі постраждав 44-річний чоловік через пожежу сухої трави

Потерпілий хотів самостійно загасити пожежу й отруївся продуктами горіння

На Львівщині 44-річний чоловік хотів самостійно загасити пожежу сухої трави й потрапив до лікарні з отруєнням продуктами горіння. Загальна площа пожежі склала 500 кв м, повідомила пресслужба ДСНС у Львівській області, 10 вересня.

Не дочекався пожежників

Інцидент трапився 9 вересня в селі Річки, Львівського району. О 21:10 рятувальники отримали повідомлення про пожежу через загоряння сухої трави. Площа пожежі склала 500 кв м. “Вогонь швидко поширювався і почав наближатися до житлових будинків. Місцеві мешканці, не дочекавшись рятувальників, намагалися власними силами відбити полум’я” — йдеться в повідомленні ДСНС.

Внаслідок спроби ліквідації пожежі постраждав 44-річний місцевий мешканець. Його госпіталізували до міської лікарні з отруєнням продуктами горіння. Пожежники ліквідували займання о 21:50.

До слова, за спалювання сухої трави передбачені штрафи:
• для громадян — штраф від 3 060 до 6 120 грн;
• для посадових осіб — штраф від 15 300 до 21 420 грн.

Нагадаємо, влітку 2024 року під час пожежі сухої трави загинув 61-річний чоловік. Його тіло знайшли під час гасіння полум’я. Горіла суха трава на площі 1000 квадратних метрів. Тоді рятувальники загасили пожежу за пів години.