У Львові суд оштрафував збитого на переході водія самоката Bolt

Водій отримав штраф за залишення місця ДТП. У суді порушник заявив, що поспішав на роботу

Галицький райсуд визнав винним водія електросамоката Bolt, якого збила машина на пішохідному переході. Чоловіку призначили штраф за залишення місця аварії. У суді порушник пояснив, що поспішав на роботу, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 9 вересня у Єдиному державному реєстрі.

Свою вину порушник не визнав

За матеріалами справи, ДТП трапилась вранці 21 червня у Львові на вулиці Коперника, 9. Максима Д. збила машина тоді, коли він переїжджав пішохідний перехід на орендованому самокаті від Bolt. Надалі чоловік покинув місце аварії, за що на нього склали протокол. Свою вину у порушенні Максим Д. не визнав. “Залишив місце дорожньо-транспортної пригоди, оскільки він не був винен у вчиненні такої ДТП, не мав жодних претензій до водія автомобіля марки Toyota Yaris, яка була винуватцем ДТП, та поспішав на роботу … Про те, що жінка викликала поліцію не знав,” — пояснив у суді порушник.

Попри пояснення, суд визнав Максима Д. винним та призначив штраф — 3400 грн. Також порушник має сплатити 606 грн судового збору. Постанову ще можна оскаржити, подавши апеляцію.

Нагадаємо, нещодавно водія електросамоката в Трускавці оштрафували за п’яну їзду без прав. Також на Львівщині оштрафували батька, чий син на електросамокаті збив дитину.