У Вінниці доглядальниця планувала вбивство 83-річної пенсіонерки заради квартири

Нині вона перебуває під вартою з правом внесення застави 605 600 гривень

У Вінниці доглядальниця готувалась до вбивства 83-річної пенсіонерки, щоб швидше отримати її квартиру. Жінка планувала придбати заборонений медичний препарат, який повинен був призвести до нібито природної смерті постраждалої. Про це повідомила поліція Вінницької області, у понеділок, 9 вересня.

За даними правоохоронців, у 2020 році 47-річна вінничанка уклала з пенсіонеркою договір довічного утримання. Відповідно до цієї угоди, у разі смерті підопічної, у власність доглядальниці переходить квартира. Сама 83-річна жінка довіряла помічниці, та дійсно всіляко їй допомагала, увійшовши за ці роки повністю в довіру. Згодом, зловмисниця захотіла пришвидшити процес отримання житла, й почала підшукувати медичну речовину, за допомогою якої людину можна позбавити життя. 

Фото: поліція Вінницької області. Вилучення медичного препарату, за допомогою якої людину можна позбавити життя

Поліції вдалося завадити купівлі цього препарату. Жінку затримали на одній з вулиць обласного центру одразу після передачі їй ампул з імітацією лікарського засобу. У ході обшуків поліція вилучила медичні препарати, заборонені у вільному продажі, оригінали та копії різної документації, чорнові записи, мобільні телефони, а також 11 900 доларів. Їй повідомили про підозру за готування умисного вбивства з корисливих мотивів. Нині вона перебуває під вартою з правом внесення застави 605 600 гривень.

Нагадаємо, 23 серпня, цього року на Львівщині поліція затримала 39-річну жінку, яка зарізала свого співмешканця. Між жителькою Червонограда та її 43-річним співмешканцем виник конфлікт, який розпочався у квартирі, а продовжився на сходовій клітині. Під час сварки жінка вдарила чоловіка ножем у шию, від чого той помер.