Суд оштрафував водія за розлитий токсичний розчин нафталіну на трасі Львів — Шегині

Адвокат водія стверджував, що небезпечна речовина розлилась на дорогу не з вини водія

Городоцький районний суд визнав винним водія вантажівки, який забруднив дорогу розчином нафталіну. Попри аргументи захисту про те, що витік стався не з вини водія, водій сплатить штраф за забруднення дороги. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 5 серпня у Єдиному державному реєстрі.

Водій віз небезпечну речовину з Великої Британії

За матеріалами справи, випадок трапився 3 липня у Городку на вулиці Львівській, 659-А (траса Львів — Шегині). Водій за кермом вантажівки Volvo з напівпричепом Schmitz віз з Великобританії небезпечну речовину — розчин нафталіну. Суд встановив, що Олег К. не проконтролював цілісність та надійність кріплення вантажу, тому речовина витекла на дорогу. Для чого та куди водій віз розчин нафталіну у постанові не вказують, однак зазначають, що речовина небезпечна.

Попри аргументи захисту про те, що водій не міг попередити витік через опломбування вантажу, суд визнав його винним. Мовляв, Олег К. був відповідальним за перевезення вантажу. “Безпосередньо на водія покладає обов`язок перед початком руху перевірити надійність розташування і кріплення вантажу, а під час руху контролювати це, щоб запобігти його падінню, волочінню, травмуванню супроводжуючих осіб чи створенню перешкод для руху,” — йдеться у постанові суду.

Водія оштрафували на 340 гривень за забруднення дороги, також він сплатить 606 грн судового збору. Постанову ще можна оскаржити в апеляційному суді.