Спортсмен із Золочівщини Віктор Дідух виграв золоту медаль на Паралімпіаді-2024

Віктор Дідух став чемпіоном у настільному тенісі

У суботу, 7 вересня, українець Віктор Дідух виграв золоту медаль Паралімпійських ігор-2024 у Парижі в змаганнях з настільного тенісу.. Спортсмен родом зі Золочівщини. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Віктор є амбасадором обласного проєкту “Ліги Нескорених”

У фіналі класу MS8 він переміг китайця Шуай Жао, ставши чемпіоном Паралімпіади. На шляху до фіналу Віктор переміг суперників з Франції, Швеції та Тайланду. Особливо важливою стала перемога в півфіналі над представником Тайланду Пісітом Вангпхонпханасірі, що вивела Дідуха у фінал.

“До слова, Віктор є амбасадором “Ліги Нескорених” – нашого обласного проєкту спортивних можливостей для воїнів та ветеранів з інвалідністю. Чекаємо у спільноті кожного та кожну. Обовʼязково підберемо заняття, яке підійде вам за духом і буде до душі. Дякуємо усім, завдяки кому Україна голосно, впевнено та сильно звучить на весь світ!”, — написав Козицький.

Віктор Дідух

У фінальному матчі за золоту медаль українець обіграв китайського спортсмена в напруженій п'ятисетовій боротьбі, завершивши вирішальну партію з рахунком 11:9. Це вже третя Паралімпіада у кар'єрі Віктора, до цього він вигравав командне "золото" в Ріо-2016, а також дві срібні медалі в Токіо.