У Червоноградському районі поруч з водоспадом виявили звалище побутового сміття

Екоінспектори вимагають у Великомостівської міськради прибрати сміття біля водоспаду у селі Пристань

Екоінспекція виявила звалище побутових відходів поблизу водоспаду в селі Пристань на Львівщині. Великомостівській міській раді надіслали матеріали з вимогою ліквідувати сміття, про це повідомили у Державній екологічній інспекції Львівської області.

Як зазначили в повідомленні, поблизу водоспаду в селі Пристань виявили ПЕТ пляшки, пластик, скляні та металеві банки й інше сміття. Забруднена сміттям земля розташована на території Великомостівської міськради, відтак вона й несе відповідальність за незаконне сміттєзвалище. Відтак на адресу міської ради у Великих Мостах надіслали матеріали з вимогою прибрати сміття, що забруднює ділянку біля водоспаду.

Фото: Державна екологічна інспекція

“Про результати розгляду та приведення території у належний санітарно-епідеміологічний стан представники органу місцевого самоврядування мають повідомити Інспекцію у встановлені законодавством терміни із наданням підтверджуючих документів та фото,” — зазначили у екоінспекції.

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальну справу щодо забруднення земель тваринними рештками у Червоноградському районі. Невідомі викидали кістки та нутрощі тварин у лісі. Фахівці з екоінспекції відібрали проби ґрунту на місці з рештками, аби провести лабораторні дослідження.