На Львівщині судили прикордонницю за незадовільний стан зброї

Прикордонниця пояснила, що через щільний і нестабільний графік змучилась і справді допустила порушення

Яворівський райсуд дав усне попередження прикордонниці, яку звинувачували у недбалому ставленні до військової служби. Військова зберігала зброю в незадовільному стані. На суді пояснила, що допустила порушення через щільний графік та перевтому, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 5 серпня у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, 16 липня начальник прикордонного загону виявив порушення під час перевірки кімнати прикордонниці. Полковник знайшов зброю в незадовільному стані, а саме три пістолети та автомат. Також в незадовільному стані був кобур до пістолета Макарова, крім того були були відсутні два ключі до наручників та шість кобур до пістолета Макарова. Таким чином інспекторка прикордонної служби порушила вимоги Інструкції про службу прикордонних нарядів.

“В судовому засіданні обставини викладені в протоколі про адміністративне правопорушення не заперечила, пояснивши, що у зв’язку з нестачею кадрів, які можуть залучатися до даного виду прикордонного наряду, вона має щільний та нестабільний графік служби і втома вплинула на її уважність. У відділі прикордонної служби вона несе службу більше 5 років, суттєвих прорахунків та зауважень, не мала,” — йдеться в документі.

Дослідивши матеріали справи, суддя закрив справу через малозначність правопорушення, оголосивши прикордонниці усне зауваження.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині прикордонника судили за загублений дрон під час служби. Також раніше на 11 років тюрми засудили військового через умисне вбивство.