Цьогоріч львівський фестиваль “Молодвіж” присвятять Ярині Базилевич та її сім’ї

Загибла Ярина була програмною менеджеркою заходу. 4 вересня дівчину разом з матір’ю та сестрами вбила російська ракета

У суботу, 7 вересня, у Львові всьоме пройде фестиваль “Молодвіж”, який цього року присвятили Ярині Базилевич та її сім’ї. 21-річна дівчина була програмною менеджеркою заходу, про це повідомили у Львівській міськраді. Ярина разом з сестрами та матір’ю загинула через прицільне влучання російської ракети 4 вересня у власному домі.

Цьогорічний фестиваль вирішили присвятити загиблій менеджерці проєкту та її сім’ї, назвавши “Молодвіж пам’яті”. “Сьомий "Молодвіж" ми присвячуємо памʼяті Ярини Базилевич та її сімʼї. Ми не дозволимо Росії забрати пам’ять про неї, її сестричок Дарії та Емілії, мами Євгенії. Тому команда організаторів прийняла рішення присвятити цей захід їм. Програма поділена на блоки "Припиняй", "Продовжуй", "Починай", "Підтримуй". Замість вечірньої програми буде "Вечір Памʼяті сімʼї Базилевич” — зазначили організатори.

Ярина Базилевич разом із сестрами та матір’ю загинула через російський обстріл Львова

21-річна Ярина Базилевич працювала програмною менеджеркою в офісі “Львів — молодіжна столиця Європи 2025”. Загинула 4 вересня під час комбінованої російської атаки по Львову. Разом із Яриною у власному домі загинули мама та дві сестри. Живим із сім’ї залишився лише батько Ярослав. Старші дівчата були пластунками, середня навчалась в УКУ. Наймолодшій із сестер було всього 7 років. Сім’ю Базилевич поховали 6 вересня на Личаківському кладовищі.

До слова, “Молодвіж” — це всеукраїнська платформа мережування молоді, яка піднімає дискусії у сфері молодіжної політики та суспільних змін і створює актуальний вектор руху на рік для молодих людей.

Нагадаємо, у ніч на середу, 4 вересня Львівщину атакували російські ракети та безпілотники. Внаслідок атаки на Львів загинуло семеро людей. Внаслідок атаки пошкоджені житлові будинки у центральній частині міста. Багато вибитих вікон в районі вулиць Коновальця, Братів Міхновських, Мельника, а дві школи міста у середу, 4 вересня, не працювали.