Ексреєстратора Держгеокадастру підозрюють у махінаціях із землею на Львівщині

Кадастровий реєстратор змінив межі приватної ділянки та переніс їх на землі комунальної власності

На Львівщині прокурори повідомили про підозру колишньому державному кадастровому реєстратору одного з відділів управління Держгеокадастру області. За даними слідства, фігурант незаконно вніс зміни до координат меж земельної ділянки, що знаходиться у Славському. Відтак власниця втратила свою землю, повідомили прокурори у п’ятницю, 6 вересня.

За даними правоохоронців, кадастровий реєстратор проводив махінації із землею у Стрийському районі. “Незаконно вніс зміни до координат меж земельної ділянки, що знаходиться у Славському, Стрийського району та належала місцевій мешканці. Внаслідок чого ця ділянка в системі Держгеокадастру була перенесена на землі комунальної власності, а на її місці зареєстровано 5 інших ділянок. Ці “нові” ділянки мали інших власників та інше цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку”, — йдеться у повідомленні.

Як наслідок, справжню власницю фактично позбавили права власності на землю та унеможливили використання її за цільовим призначенням. До слова, вартість ділянки становить 660 тис. грн.

Наразі реєстратор звільнений із посади, яку він обіймав. Чоловіку повідомили про підозру у несанкціонованому внесенні змін до інформації, яке обробляється в автоматизованих системах, що спричинило значну шкоду (ч. 1, 3 ст. 362 КК України). Слідство триває.