Сім'я військового придбала будинок на Львівщині за програмою «Власний дім»

Цього року державною програмою скористалося 12 сімей, з них три родини військових

Сім’я військового з Львівщини скористалася державною програмою допомоги «Власний дім» і придбала будинок. Це вперше, коли військовослужбовець отримав довгостроковий кредит з державного бюджету і за ці гроші саме купив будинок, повідомила Львівська ОВА у п’ятницю, 6 вересня.

У військового Вадима з дружиною четверо дітей. Вже відтепер у родини є власний дім у Яворівському районі, який вдалося придбати завдяки державній програмі допомоги «Власний дім». «Сім’я практично зневірилася у тому, що їм вдасться придбати власне житло, але завдяки програмі «Власний дім», взяти участь у якій порекомендував місцевий Центр підтримки ветеранів війни та членів сімей загиблих/померлих захисників, мрія стала реальністю», — йдеться у повідомленні ЛОВА. Переїхати в придбану оселю сім’я планує до кінця року. 

Загалом, цього року покращити свої побутові умови змогли 12 сімей в області. Серед них —  три сім’ї захисників України та одна багатодітна сім’я.

До слова, державна програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» передбачає надання пільгових довгострокових кредитів, з державного, обласного та місцевих бюджетів, для будівництва або купівлі нового житла. Важливими умовами кредитування є проживання і здійснення будівництва в сільській місцевості, а також працевлаштування у межах району.

Цьогоріч для реалізації програми виділили 2 млн 750 тис. грн: 1,35 млн з державного бюджету, 1,4 — з обласного. Позичальники кредитні кошти використали для:

  • будівництва нового житла (3 сім’ї);
  • добудови/реконструкції житла (8 сімей);
  • придбання  житла (1 сім’я).