Росіяни здійснили атаку ударними БпЛА на Львівщину

Внаслідок падіння уламків безпілотника зайнялась пожежа біля Малехова

У ніч на 6 вересня російські військові атакували Львівщину ударними БпЛА типу Shahed. Протягом ночі на території Львівської області повітряну тривогу оголошували двічі. Внаслідок падіння уламків дрона здійнялась пожежа складських приміщень поблизу Малехова. Інформації про постраждалих наразі немає. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Хронологія атаки

Першу повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 01:11. Ударні безпілотники залетіли на Львівщину через Тернопільську область. Як повідомляв керівник Львівської ОВА Максим Козицький, “шахеди” під час першої тривоги літали південніше Львова. Спочатку дрони летіли через Перемишляни. згодом вони пролітали поблизу Бібрки та тримали курс на Миколаїв. Близько 01:47 повідомили, що на Львівщині працюють сили ППО і о 02:05 оголосили про перший відбій.

Через 40 хвилин, о 02:46, на Львівщині вдруге оголосили про повітряну тривогу. Ударний БпЛА знову залетів з Тернопільщини й тримав курс на Жовкву. Потім ударний дрон з півночі летів в напрямку Львова і близько 03:00, в передмісті працювали сили протиповітряної оборони. Об 03:35 оголосили про відбій.

Після падіння уламків шахеда поблизу Львівської громади здійнялась пожежа. Поблизу Малехова горять складські приміщення. Рятувальники вже на місці і мужньо виконують свою роботу. Інформації щодо постраждалих поки немає” — йдеться в повідомленні Садового.

Оновлено: начальник ЛОВА Максим Козицький повідомив, що близько 03:15 у Львівському районі у промисловій зоні впали уламки безпілотника. Загорілися 4 вантажівки. На місце оперативно прибули вогнеборці і за півтори години пожежу вдалося загасити. Машини згоріли.

Загалом під час двох повітряних тривог, які оголошували на Львівщині цієї ночі, ворог атакував нашу область трьома ударними безпілотниками. Усіх їх наша ППО знешкодила. Найважливіше: жертв чи постраждалих – нема. Усі системи життєзабезпечення області працюють у штатному режимі” — йдеться в повідомленні Козицького.

Станом на 08:28 пожежа на складських приміщеннях ліквідована. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

“Пожежу на складських приміщеннях у промисловій зоні біля Малехова ліквідовано. Вона виникла внаслідок падіння ворожого шахеда. На щастя, ніхто не постраждав. Дякуємо всім службам, особливо вогнеборцям, за оперативну роботу!” - зазначив Садовий.