19-річний львів’янин за гроші виготовляв ухилянту фальшиве посвідчення волонтера

За 17 тис. доларів зловмисник мав переправити військовозобов’язаного за кордон

У Львові 19-річному хлопцю, який організовував переправлення ухилянта за кордон, повідомили про підозру. Зловмисник за 17 тис. доларів обіцяв оформити фальшиві документи волонтера, аби військовозобов’язаний міг законно перетнути кордон. Про це повідомили 5 вересня у Спецпрокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Організатора схеми затримали під час отримання грошей

Як зазначили у прокуратурі, львів’янин обіцяв військовозобов’язаному за 17 тис. грн фальшиві документи як волонтера міжнародної благодійної організації. Таким чином ухилянт міг би легально перетнути державний кордон в межах пунктів пропуску. “Під час одержання всієї суми коштів хлопця затримали … Наразі прокурори підготували клопотання про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту”, — додали у прокуратурі.

19-річному зловмиснику повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон. Йому загрожує до 9 років ув’язнення з позбавленням бути на керівних посадах терміном три роки та з конфіскацією майна.

Фото: спецпрокура в сфері оборони Західного регіону
Фото: спецпрокура в сфері оборони Західного регіону

Нагадаємо, напередодні у Львівській митниці проводили обшуки через підозру в допомозі ухилянтам колишнього зятя нардепки. Вже наступного дня, 5 серпня, митника Олеся Кіру звільнили з посади.