Львів’ян, чиє житло знищила російська ракета, поселять у модульному містечку

Чотирнадцять людей вже отримали тимчасове житло

У Львові розконсервували модульне містечко на вулиці Пулюя, щоб поселити там людей, які втратили житло внаслідок ракетного обстрілу в ніч на середу, 4 вересня. Також поселити людей зголосилися понад 20 готелів міста. Наразі у модульному будинку поселили шістьох людей, а в готелях «Турист» та «Жорж» — вісьмох. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, у четвер, 5 вересня.

«Всього містечко вміщає 320 людей, але оскільки воно складається з житлових модулів, де є два двоярусних ліжка, то можемо селити сім’ями. Відтак ми готові прийняти 70 сімей», — розповів директор Центру соціальної підтримки Львівської міської ради Володимир Головатий.

Крім того, люди, житло яких знищене чи пошкоджене внаслідок обстрілу, можуть на перший час розміститися в готелях та хостелах. «Понад 20 готелів міста зголосилися прийняти на перший час людей, що залишились без житла, допоки ті не розв'яжуть побутові питання переїзду до родичів чи оренди помешкання», — зазначила керівниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь.

За рішенням виконкому мешканцям, що втратили свої квартири внаслідок атаки РФ, місто компенсує оренду житла. Йдеться про компенсації у 10, 12 або 15 тисяч гривень відповідно до того, яке помешкання у них було зруйновано: 1-, 2- чи 3-кімнатна квартира.

Нагадаємо, львів’янам наддадуть компенсацію за вибиті вікна і вхідні двері, а також за залиті під час гасіння пожеж помешкання. В управлінні адміністрування послуг Львівської міської ради пояснили алгоритм оформлення таких компенсацій.