28-річний капітан загинув через падіння гелікоптера на Львівщині

Назарій Проказюк був одним з членів екіпажу, який загинув під час навчально-тренувального польоту

На Львівщині під час навчального польоту через падіння гелікоптера загинув 28-річний капітан. Назарій Проказюк був пластуном та служив у льотній військовій частині на Харківщині. Капітана поховали у рідному селі на Львівщині, про це повідомили у скаутській організації “Пласт”.

Назарій був одним із двох членів екіпажу, які загинули 30 серпня через падіння гелікоптера Мі-2 на Львівщині. Поховали Назарія з військовими почестями 3 вересня в рідному селі Гаї, що на Бродівщині.

Назарій Проказюк

Як повідомили у Пласті, вищу освіту Назарій Проказюк здобував у ХНУ Повітряних сил ім. І. Кожедуба. Після закінчення служив у льотній військовій частині в Чугуєві, що у Харківської області. Був капітаном, командиром вертольота вертолітної ланки вертолітної ескадрильї військової частини.

З початком повномасштабного російського вторгнення спільно з побратимами перевозив обладнання та техніку частини з Харківщини на Львівщину. Там працював у навчальній авіаційній бригаді. Здійснював бойові вильоти, був учасником бойових дій.

Народився Назарій Проказюк 16 серпня 1996 року. Навчався у Гаївській школі, 10 та 11 клас закінчив у школі № 4, що в Бродах. З 12-річного віку був пластуном, захоплювався малюванням.

До слова, на вертольоті, який розбився, вчилися літати курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. Наразі причини катастрофи невідомі.