Суд на вимогу Львівської міської ради скасував право власності на неіснуючу будівлю

Будівля була зареєстрована на комунальній земельній ділянці

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міської ради до приватного підприємства “Місто Лева”. Міська рада вимагала усунути перешкоди у використанні комунальної земельної ділянки на вул. Науковій, 3, зокрема просила суд скасувати державну реєстрацію права власності на нежитлову будівлю, яка нібито розташована на земельній ділянці. Про це йдеться у рішенні, оприлюдненому 2 вересня у Єдиному державному реєстрі.

Як йдеться у рішенні суду, на земельній ділянці була зареєстрована нежитлова будівля загальною площею 215 кв.м, яка належить приватному підприємству “Місто Лева”. Міська рада зазначала, що вона є власником земельної ділянки і не надавала згоду на її передачу у користування чи у власність ПП “Місто Лева”. Крім того, під час обстеження ділянки виявилось, що зазначеної будівлі немає.

Представник підприємства на судове засідання не зʼявився і подав клопотання про відкладення розгляду справи через участь ПП “Місто Лева” в іншому судовому процесі. Втім суд відмовив у задоволенні клопотання. “Відповідач відкликання на позовну заяву у строк, визначений законом і судом, не подав, проти позову письмово не заперечив” — йдеться у рішенні суду.

Відтак суд задовольнив позов Львівської міськради й зобовʼязав припинити право власності на неіснуючу будівлю, щоб усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою. Також ПП “Місто Лева” зобовʼязане заплатити понад 3 тис. грн судового збору. Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.